lørdag 6. november 2010

På besøk i fengselet!

For to dager siden var vi med på Gudstjeneste i fengeslet i Mukdahan. Det er to personer fra menigheten som pleier å reise til fengselet en gang i måneden for å ha Gudstjeneste. I fengselet er det ca. 500 menn og 100 damer. Alderen er 18 år og oppover. Flesteparten her sitter inne for narkotika. På gudstjenesten var det ca. 50-60 stk som kom. Det var en veldig sterk opplevelse for min del. Det å se alle de ansiktene på de i fengselet. Jeg kunne egentlig ikke skjønne at jeg var i et fengsel, for alle såg bare så søte og uskyldige ut! Vi fikk også vite at de hadde rom som det kunne sove ca 20 stk i, men de fleste sov 40 stk i hvert rom. Men dette fengselet er visst et nokså godt fengsel i Thailand. De som sitter i dette fengselet, er veldig glade for at de for eksempel ikke må være i Bangkok, for der er det en del verre. 

Gudstjenesten gikk med til tale, sang, nattverd og bønn. Vi fire Hald studentene sang også velsignelsen for dem. Den var sterk å synge for dem, selv om de ikke skjønte hva vi sang om. Når det kommer folk på besøk der, er det veldig vanlig å gjøre noe, så da valgte vi velsignelsen.

Det er flere i dette fengselet som er gift. Men disse blir jo da avdelt. Så den eneste gangen de får lov til å holde i hendene er under bønnen på Gudstjenesten en gang i måneden. Ellers så må de sitte med en glassrute mellom seg. Den gleden de viste til hverandre når de fikk sitte å snakke med hverandre, den var stor! Når Gudstjenesten var ferdig, ble det servert middag, frukt og kjeks. Mat etter Gudstjenesten får de hvis det er noen frivillige som har gitt penger til det. 

Her kommer noen bilder fra Gudstjenesten. Vi fikk lov til å ha ett kamera med oss, og vi kunne ikke ha med ansiktene.









Det er mange av disse som har blitt kristne. Gudstjenesten har inneholdt dåp flere ganger, og mange holder på med brevkurs. Men det kommer også en del som ikke er kristne, og mange var der for første gang denne gangen. Det er spennende å se hvordan Gud arbeider! 

3 kommentarer:

  1. Kjempefint innlegg. Det fineste bildet var det siste!! Knallfint. Stå på ;) Hilsen Stine Tomine :)

    SvarSlett
  2. SÅ utrulig spennende!! =) D var veldig mange stilige bilde! Er det du som har tatt de? Kunne eg kopiert et elr to? (nærbildene av han som ba og han m bibel)
    Gud er god! =)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for det Stine:)
    Bildene er desverre ikke tatt av meg:P hehe:) Vi som var på besøk fikk bare lov til å ha med inn ett kamera. Så det er ei ifra Oslo som tok det.
    Men Siv Anita, det er sikkert greit om du får de;)

    SvarSlett